Едно от летните попълнения на Ливърпул – полузащитникът Фабиньо показа, че е далеч по-спокоен за бъдещето си в отбора сега, след като му се удаде да запише поредни участия като титуляр.

25-годишният играч пристигна през лятото, като мърсисайдци много рано – още през май – обявиха трансфера му. Вярва се, че Монако е получил сума от порядъка на 43 милиона паунда.

Факт е, че бразилецът не взе участие в първите 8 срещи на „червените” от Висшата лига. Официалният му дебют се случи при победата 3:2 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига, когато той записа едва минутка на терена. В шампионата на Англия той изигра първия си мач при 1:0 над Хъдърсфийлд, когато прекара на терена 21 минути.

След този мач Фабиньо записа поредни участия срещу Цървена звезда (4:0) в Шампионската лига и Кардиф Сити (4:1) за първенството. Изглежда така, сякаш играчът вече е доказал на мениджъра Юрген Клоп, че вече вниква по-добре в игровата философия на „червените”.

„Много съм щастлив да изиграя втори пореден мач като титуляр. Този път изкарах всичките 90 минути. Много добре е за мен. Моята адаптация не беше лесна – много пъти оставах извън сметките”, призна Фабиньо.

„Аз опитах да се поуча от всичко това, опитах да дам най-доброто от себе си по време на тренировките. Треньорите бяха много добри към мен, в нито един момент не допуснах да унивам. Работех, за да бъда добре подготвен.”

„Получих възможност миналата сряда и смятам, че направих добър мач. Срещу Кардиф също мисля, че помогнах на полузащитата.”

„Сегашният момент е добър за мен, а фактът, че ми се гласува доверие, помага. Затова съм много щастлив, надявам се да задържа тази инерция. Знам, че тук темпото е много високо, трябва винаги да се представяш добре. В нашия отбор имаме много опции за полузащитата”, допълни Фабиньо.