Лукаш Фабиански е в разговори с Уест Хем относно нов контракт на „Лондон Стейидъм“. Настоящия договор на 36-годишния вратар изтича в края на сезона, но той очаква да поднови контракта си с една година.

„Доколкото знам, има някакви предварителни разговори, които вече текат. Надявам се спокойно да стигнем до добро решение и за двете страни. Не виждам причина да бъде другояче. Не става въпрос само за политиката на Уест Хем за футболисти на определена възраст, които удължават договорите си от сезона на сезон, а всъщност едно логично решение по ред причини. Това е един вид минимализиране на риска“.

„Разбира се, най-важното нещо във всичко това е здравното и спортното ниво. Ако мога да менажирам тези аспекти, нямам проблем с удължаването на договора. Висшата лига е най-голямата мечта на всеки футболист. Чувствам се достатъчно добре, за да играя още малко тук. Ще преценя стъпка по стъпка, но гледайки към Артур Боруц или много други вратари, можеш да играеш успешно до 40 години“, сподели стражът за полското издание Meczyki.

Фабиански, който има 57 мача за националния отбор на „Дружина полска“, наскоро прекрати кариерата си за представителния тим по време на последната международна пауза, и получи аплодисменти на крака и шпалир при успеха над Сан Марино с 5:0 на стадион „Народови“ в столицата Варшава. Фабиански, който се присъедини към „чуковете“ от Суонзи за 7 млн. паунда през 2018, вероятно ще пропусне гостуването на Манчестър Сити в Карабао Къп в сряда вечер, като резервният вратар Алфонс Ареола е предпочитан за двубоите в купите през тази кампания.

Капитанът на Уест Хем Марк Нобъл, уинг бекът Артур Масуаку и нападателят Андрий Ярмоленко ще се опитат да влязат в титулярния състав предвид очакваните от мениджъра Дейвид Мойс ротации за сблъсъка с действащия носител на трофея и шампион на Висшата лига.