Футболната асоциация на Англия обяви официално, че приключва всички първенства под Националната лига – северна и южна, с незабавен ефект поради глобалната пандемия от коронавирус. В пика на заразата, ФА обобщи, че приключва сезона за аматьорските клубве на Острова.

Резултатът от това решение е такова, че няма да има изпадащи отбори, както и такива, които печелят промоция. Все пак ФА ще продължи да помага на Националните лиги за определяне от крайния резултат през сезона им. В допълнение допълнителното преструктуриране на системата на Национална лига ще бъде отложено до началото на сезон 2021/22.

„Това са предизвикателни времена за английския футбол и всички взети решения са в най-добрия интерес на играта”, се казва в изявление на Футболната асоциация.

„Нашата основна грижа винаги е била за безопасността и здравето на клубовете, играчите, персонал, служители и доброволци и привържениците. Днешните стъпки се взимат предвид след финансовото въздействие през този несигурен период, докато се обмисля най-справедливият метод за това как ще се решат спортните резултати за сезона, като се има предвид и целостта на лигата”, анонсираха още от асоциацията.