Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино може да отнесе тежка санкция за сериозното сдърпване с Мейсън Холгейт по време на градското дерби срещу Евертън от третия кръг на ФА Къп снощи. Вестник „Индипендънт” научи, че ситуацията е попаднала в доклада на главния съдия Робърт Медли и това значи, че ще бъде разгледана.

Ван Дайк за дебюта: Едва ли можеше да е по-добре

Според изданието Фирмино почти сигурно ще си изпати, защото си е позволил да обижда своя съперник на расистка основа. Младият Холгейт провокира ситуацията, като напълно ненужно изблъска Фирмино право в трибуните, когато топката вече бе напуснала очертанията на терена. Бразилецът ядно се изправи и опита да се конфронтира със защитника, след което му каза нещо, а Холгейт мигом се разгневи. По това време вече доста играчи се бяха скупчили между двамата и това попречи на по-сериозни инциденти.

От Ливърпул заявиха, че ще съдействат по всякакъв начин на разследването. Крайният му изход ще зависи преди всичко от това, което Медли и четвъртият арбитър Джон Мос са записали в доклада си.