Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани ще пропусне следващите три срещи за отбора си след наказание, наложено от ФА. Асоциацията глоби също така с други 100 хиляди паунда уругваеца заради негова публикация на расистка основа през последния месец.

Кавани ще трябва да премине и през образователна програма след нарушаването на правилото Е3 на ФА. Така той ще пропусне мачовете на „червените дяволи” срещу Астън Вила, Манчестър Сити и Уотфорд.

33-годишният Кавани сподели публикация в Instagram от фен, на който имаше расистка дума спрямо негов съотборник (бел.ред: Маркъс Рашфорд) след победата с 3:2 над Саутхемптън на 29-и ноември. Тогава Кавани вкара два гола, включително и такъв в продължението на мача. Публикацията бе изтрита малко след това, а Кавани се извини. Иначе, Кавани бе използвал думите "gracias negrito", което се счита за недопустимо от регулаторите на ФА, макар на неговия език думата "negrito" да не се смята за расистка.

Обхватът на наказанието е такъв, че Кавани ще бъде наличен за мача на Юнайтед срещу Ливърпул на "Анфийлд"на 17-и януари.