Ръководството на Евертън не възнамерява да спира с опитите да привлече мениджъра на Уотфорд Марко Силва. Според английските медии „карамелите” са готови да се разделят с внушителните за треньор 20 милиона паунда, за да ангажират португалеца.

Марко Силва не отрече за Евертън

Сагата стартира с уволнението на Роналд Куман като наставник на ливърпулци, които в момента се намират на дъното в таблицата на Висшата лига. През лятото холандецът с помощта на клуба пръсна сериозна сума пари за нови играчи, а желаните резултати така и не идват.

След треньорската рокада в Евертън са сигурни, че искат Марко Силва да оправи бъркотията и явно ще напират до последно за подписа му. Шефовете на Уотфорд вече отхвърлиха няколко оферти, последната от която бе за 8,5 милиона паунда.

Уотфорд не дава треньора си дори за куп пари

Евертън е изпратил нова такава, а скокът до 20 милиона от британската валута е повече от впечатляващ. Проблемът за „карамелите” дотук се оказва липсата на освобождаваща клауза в договора на специалиста.

Повечето издания на Острова са единодушни, че Уотфорд ще отхвърли и това предложение, макар да се вярва, че Силва е изкушен от идеята да застане начело на Евертън.