Ръководството на Уотфорд не възнамерява по никакъв начин да се разделя с мениджъра на тима Марко Силва. Към него имаше доста сериозен интерес от Евертън, който все още търси постоянен наставник.

Макар че вече срещна един твърд отказ, ливърпулският клуб очевидно подготвя нова оферта с неустойка до „стършелите”, за да се сдобие с подписа на високо ценения португалец. Интересното е, че според някои медии на Острова 40-годишният Силва също желае да си тръгне, но в същото време не желае да го прави чрез подаване на оставка.

Евертън плаща 8,5 милиона паунда за 40-годишен мениджър

Евертън уволни Роналд Куман през октомври след поредица ужасяващи резултати и за момента тимът се води от временния наставник Дейвид Ънсуърт.

Самият Силва в петък обсъди ситуацията около диспута, като заяви, че за момента няма представа какво се случва. „Не знам нищо за това дали е имало оферта или не. Нямам представа какво се е случило. Сега бордът на директорите и собствениците трябва да обсъдят ситуацията”, коментира португалецът, под чието ръководство летеше високо във Висшата лига след началото на сезона. Последните три шампионатни мача обаче донесоха три загуби и логично отборът се озова на 9-ата позиция.

„Разглеждам ситуацията си както когато даден играч се представя добре и друг тим се опитва да го привлече, преговаряйки с настоящия собственик. Изчетох много неща през седмицата – че не съм искал да разговарям с никого, после пък съм искал да говоря. Имам нужда единствено да обсъдя въпроса със собственика, борда и моите играчи. Никой друг не ме интересува. Ще си върша работата както обикновено, както от деня, в който пристигнах”, добави Силва.