С два гола през първото полувреме Евертън откри 37-ия кръг с успех у дома срещу Бърнли с 2:0. „Карамелите” бяха по-настойчивите през първата част и стигнаха до двете попадения в рамките не едва 180 секунди. Първо в 17-ата минута Ричарлисон нанесе свиреп удар към вратата на Том Хийтън, но топката се отклони в тялото на Бен Мий и влетя неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Бърнли.

В 20-тата пък Люка Дин отправи силен удар от средна дистанция след изчистена топка, а вратарят на Бърнли не се намеси добре и боксира слабо, а кълбото бе намерено от Шеймъс Колман, който отблизо не можеше да сгреши.

По този начин Евертън завърши сезон 2018/19 с мачовете си у дома, като в последния кръг Евертън ще гостува на Тотнъм. Хората на Марко Силва са с 53 точки и са осми, на точка зад седмия Уулвърхемптън. Въпросното седмо място може да се окаже решаващо, що се отнася до класирането на заелия тази позиция тим, тъй като при положение, че Манчестър Сити триумфира с ФА Къп на финала с Уотфорд, то седмият ще вземе последната квота, даваща право отбор да играе в турнира Лига Европа. Бърнли остана 15-и с 40 точки, като има потенциал да се свлече до 16-ата позиция във временното класиране след изиграването на този кръг, ако Саутхемптън спечели срещу Уест Хем. В последния кръг „виненочервените” приемат Арсенал.