След като през лятото се провали в последния момент с привличането на Оливие Жиру от Арсенал, сега Евертън се е насочил към друга резерва на "топчиите", този път далеч "по-дълбоко замразена". Става въпрос за Тио Уолкът. 

Според вестник "Дейли Мейл", мърсисайдци са един от двата кандидата за подписа на бившия английски национал. Другият е родният му клуб Саутхемптън, който обаче не може да се пребори с финансовата мощ на "карамелите", въпреки че продаде Върджил ван Дайк в Ливърпул за 75 млн. паунда. 

Изданието твърди, че Евертън е готов да плати 20 млн. паунда за футболиста, чийто контракт изтича в края на сезона. Освен това, той ще получава по 110 хил. паунда на седмица на "Гудисън парк", ако премине там. При "светците" не би получавал дори 80 хил. седмично. 

Уолкът до момента има само 90 минути в общо пет мача във Висшата лига от началото на сезона. Миналия уикенд той изигра цял мач срещу Нотингам за ФА Къп, но и той, и "артилеристите" тотално разочароваха. Затова се очаква да бъде продаден до края на месеца.