В понеделник бе обявено наказанието на Нотингам Форест. На тима бяха отнети 4 точки от актива им, заради голямата финансова загуба, която клубът е регистрирал в 3-годишен период, завършил през лятото на миналата година. Форест вече има 21 точки и е в зоната на изпадащите. Лутън е на точка над тях в подреждането, а Евертън е с 25.

Но това може да не продължи много дълго, защото според информация в английските медии, „карамелите“ ще минат на специално изслушване пред независима комисия, която в последствие ще реши дали и колко точки ще бъдат отнети на отбора. „Карамелите“ обаче се надяват, че санкцията може да е само финансова, защото този път загубата им е минимална.

„Сините“ от Ливърпул са съдействали напълно на разглеждането на случая и се надяват това също да повлияе на решението на комисията. След оповестяването, клубът може да обжалва наказанието, ако то е свързано с отнемане на точков актив.

През този сезон Евертън вече бе наказан по подобен начин. Тимът се оказа без 6 точки в своя актив, но за прегрешения от минал перидо, който е завършил през лятото на 2022 година, докато това изслушване ще е за време от 3 години, които завършват през лятото на 2023.