Отборът на Евертън не успя да победи у дома Кристъл Палас в двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят завърши при резултат 1:1, като по този начин „карамелите“ имат едва една победа в последните си осем домакински мача в първенството. Хамес Родригес изведе „сините“ напред в 56-ата, но резервата Миши Батшуай донесе точката за гостите в 86-ата минута. Домакините трябва да съжаляват за изпуснатата победа, след като направиха редица пропуски в течение на мача. 

Gulliver/GettyImages
98 снимки

Чудесен мач изигра вратарят на "орлите" Висенте Гуаита, който напарви половин дузина спасявания и бе в основата на спечелената точка от тима. През първото полувреме гол не падна, като испанският страж спаси удари на Ричарлисон и Доминик Калвърт-Люин.

Все пак "карамелите" поведоха в 56-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон засече центриране в наказателното поле отляво, но Гуаита спаси. Топката стигна до Шеймъс Коулман на далечната греда, който върна за Хамес Родригес, а колмубиецът стреля между двама играчи и намери близкия ъгъл за 1:0.

Лондончани обаче не се предадоха и след доста пропуски от страна на домакините, успяха да изравнят четири минути преди края на срещата. Лука Миливойевич намери Джефри Шлуп пред наказателното поле, а ганаецът изведе по чудесен начин отляво в наказателното поле резервата Миши Батшуай. Белгийският нападател пое добре топката и с хубав удар по диагонала я прати покрай вратаря Робин Олсен, с което бе оформен и крайния резултат.  

С това равенство Евертън остава на осмата позиция с актив от 47 точки, докато Палас е 12-и с 38. В следващия кръг „карамелите“ гостуват на Брайтън, а „орлите“ приемат Челси в лондонско дерби.