Английският клуб от Висшата лига Евертън обяви финансови загуби от повече от 100 милиона паунда (130 милиона долара) за трета поредна година. Съобщение на клуба показва дефицит от 120,9 милиона паунда за финансовата година, която приключва през юни 2021 година, 

В предишните две години Евертън също обяви загуби съответно от 111,8 милиона паунда и 139,8 милиона паунда заради пандемията от коронавирус.

За три години чистата загуба за клуба е от 105 милиона паунда.

"Клубът бе принуден да работи при тежки финансови условия, които включват харчове заради проекта за нов стадион, като всичко това се случи в условия на пандемия от COVID-19", заявиха от Евертън.    

Клубът уточнява, че "продължава да е в стабилна финансова ситуация заради подкрепата на Фарад Мошири", който е основен акционер в Евертън.        

В последните седем години Евертън е бил на печалба само през сезона 2016-17, а в момента се бори да избегне изпадане от Висшата лига, като е на 3 точки над чертата със застрашените отбори. 

В началото на месец март Евертън прекъсна спонсорския си договор с компания, принадлежаща на руския олигарх Алишер Усманов заради нахлуването на Русия в Украйна.