Евертън вече си има нов мениджър. Това ще бъде холандската звезда Роналд Куман, като назначението му ще бъде обявено официално от "карамелите" в следващите максимум 24 часа. 

До момента специалистът водеше Саутхемптън. Но новият собственик на мърсисайдци Фархад Мошири е постигнал споразумение с ръководството на "светците" за компенсация и ще може да го ангажира. 

На тима от южния бряг ще бъдат платени парите от оставащата една година по договора на Куман. Става въпрос за сума от порядъка на 4 млн. паунда, което не е проблем за новия ирански бос на Евертън. 

Холандецът ще трябва да замени на поста уволненият Роберто Мартинес. Испанецът изкара три сезона начело на "карамелите", но след катастрофалната им последна кампания, беше уволнен мач преди края на сезона. 

От тогава ливърпулският клуб беше свързван с имената на Дейвид Мойс, Унай Емери, Мануел Пелегрини и Франк де Бур, но в крайна сметка се спря на бившия ас на Барселона. Иначе Куман има близо 10-годишен опит като мениджър, а със Саутхемптън направи истински чудеса, въпреки че постоянно грандовете разграбваха звездите му.