Отборът на Евертън стартира новия сезон във Висшата лига с успех. Същото важи и за новият мениджър на „карамелите“ Рафаел Бенитес, след като неговите възпитаници надделяха с 3:1 над Саутхемптън на „Гудисън Парк“ след обрат.

Феновете на мърсисайдци посрещнаха топло испанеца, въпреки че около неговото назначение имаше и протести, продиктувани от миналото му, свързано с Ливърпул.

Иначе Адам Армстронг даде преднина на „светците“ в 22-ата минута. След почивката отборът на Бенитес обаче показа далеч по-добра игра и стигна до три попадения. Ричарлисон (47') изравни резултата, а Абдулай Дукуре (76') и Доминк Калвърт-Люин (81') подпечатаха победата на домакините.

В друг двубой по същото време отборът на Уотфорд записа домакинска победа с 3:2 над Астън Вила след завръщането си в английския елит.

Още в 10-ата минута Денис Бонавентюр даде аванс на „стършелите“ с удар по земя, след като първият му изстрел беше блокиран. В 42-ата минута дар на Исмаила Сар рикошира в крака на противников играч и влетя в мрежата за 2:0. В 66-ата минута Хуан Ернандес се появи в игра и само минута по-късно направи преднината на домакините още по-убедителна с уникален шут от дистанция.

Двадесет минути преди края на двубоя Джон Макгин намали изоставането на бирмингамци, след като засече по чудесен начин подаване на новото попълнение Леон Бейли. Друг новодошъл в състава на гостите - Дани Ингс, оформи крайното 3:2 в последните секунди на мача с точно изпълнена дузпа, отсъдена за фал на Адам Масина срещу резервата Бертран Траоре.