Отборът на Евертън победи като гост Уулвърхемптън с 2:1 в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. Алекс Иуоби изведе гостите напред в 6-ата, но Рубен Невес изравни в 14-ата минута. Победното попадение за „карамелите“ реализира Майкъл Кийн в 77-ата минута.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

Евертън поведе в шестата минута, когато Хамес Родригес даде чудесен диагонален пас за Люка Дин отляво в наказателното, а французинът центрира за Алекс Иуоби, който с хубав удар с десния крака намери долния десен ъгъл на вратаря Руи Патрисио – 0:1.

„Вълците“ изравниха само осем минути по-късно, когато Райън Аит Нури проби добре отляво и центрира остро към далечната греда, а там Рубен Невес засече във вратата на Джордан Пикфорд за 1:1.

През втората част „карамелите“ стигнаха до победата е единствения си точен удар за полувремето. Андре Гомеш центрира отляво в наказателното поле, където Майкъл Кийн надскочи Ромейс Саис и с великолепен удар с глава реализира за крайното 2:1.  

С тази победа Евертън събра 32 точки и се настани на четвъртата позиция, като е на само точка от градския си съперник Ливърпул. „Вълците“ продължават с неубедителните си изяви, като са 14-и с 22 пункта.