Евертън победи с 1:0 Лийдс в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Попадението бе дело на Шеймъс Коулман. 

Още в 3-ата минута Лийдс имаше добра възможност, която се откри пред Патрик Бамфорд. Той обаче се забави в наказателното поле на "карамелите" и топката му бе отнета. Отново той имаше шанс в 31-ата минута, когато проби отлично. Той стреля от движение във вътрешността на пеналтерията, но ударът му мина встрани от вратата.

Две минути след това Евертън отговори. Футболист на домакините стреля с глава при центриране, но изстрелът му бе в средата на вратата и бе блокиран от защитник на гостите. В 38-ата минута Джеймс Тарковски стреля с глава, но отново топката не попадна в мрежата.

В 64-ата минута преднина на "карамелите" даде Шеймъс Коулман. От там Евертън установи контрол над срещата. В 85-ата минута Дуайт Макнийл изпрати опасно центриране в наказателното поле на Лийдс, но до топката стигна Мелие. Четири минути след това Елис Симс изпрати подаване в наказателното поле, но Абдула Дукуре не успя да заблуди съперниковата защита и загуби притежанието.

Така Евертън се изкачи до 16-то място във временното класиране. 

Друг тим, който поне към момента напусна зоната на изпадащите е Борнемут. "Черешките" победиха Уулвърхемптън с 1:0 като гост.

Единственото попадение в мача бе дело на Маркъс Таверние в 49-ата минута на срещата. Така Борнемут се нарежди 17-и във Висшата лига.