Ерик тен Хаг открои впечатляващата игра на Антони Марсиал, въпреки факта, че той е изиграл по-малко от половината мачове на отбора този сезон поради поредица от контузии. Нидерландецът каза, че нападателят най-накрая е готов да започне в първия четвъртфинален мач от Лига Европа срещу Севиля в четвъртък, което ще бъде първото му участие от три месеца.

"Статистиката ви казва, че в момента, в който той е на терена, времето, от което се нуждае за гол, е наистина по-малко и когато той е в отбора, имам предвид мачовете срещу Манчестър Сити и Ливърпул, играем най-добрия си футбол и имаме най-добрите си резултати като екип. Току-що посочих статистиката и виждам как той е допринесъл за отбора", сподели Тен Хаг.

Контузия на гърба и повтарящи се проблеми с мускулите означават, че Антони Марсиал има само 17 участия през целия сезон, само девет от които са като титуляри. Но въпреки че изигра общо само 729 минути, той отбеляза седем гола и направи две асистенции. Французинът все още не е бил титуляр след победата с 2:1 над Манчестър Сити на 14 януари.