Алехандро Гарначо вкара първия си гол за сезона при победата на Манчестър Юнайтед с 3:0 над Кристъл Палас в мач от турнира за Купата на лигата на Англия. На 19 години и с едва 14 мача като титуляр аржентинецът е сред фаворитите да бъде една от следващите звезди на клуба. Мениджърът Ерик тен Хаг обаче се отнася с него предпазливо.

"Видяхте, че в началото на сезона играхме с него, но приносът му не беше достатъчно добър", каза специалистът след снощния успех. 

Представянето на Гарначо вероятно ще засили призивите да му бъдат дадени повече възможности. Това идва в момент, когато Тен Хаг има малко опции в атака в отсъствието на крилата Антони и Джейдън Санчо.

Бразилският национал Антони е в отпуск, докато се занимава с обвиненията в домашно насилие, а Санчо тренира извън състава на първия отбор поради "проблем с дисциплината". Той заяви в социалните медии, че е бил превърнат в "изкупителна жертва", когато е бил отстранен от отбора за двубоя срещу Арсенал.

Снощният мач беше едва трети като титуляр за аржентинеца за сезона и Тен Хаг каза, че трябва да види повече от тийнейджъра, ако той иска да играе по-често.

"Той трябва да се научи, че ако свърши добре работата си в защита, винаги ще има своя шанс и той винаги ще бъде решаващ, защото притежава страхотни качества. Но мисля, че е съвсем нормално за футболист на неговата възраст да има място за доста подобрение. Всички го харесват, феновете го харесват, отборът го харесва, аз го харесвам, но ние също трябва да изискваме от него, защото той може да действа на много високо ниво, но трябва да го показва всеки ден."