Първи мач, първи успех за Сам Алърдайс начело на Евертън. Големия Сам дебютира с успех на "Гудисън парк" с 2:0 над Хъдърсфийлд и донесе глътка въздух на "карамелите" и втори пореден успех за тях. 

И двете попадения в тази среща паднаха след почивката. Авторът на първото беше рекордното попълнение Гилфи Сигурдсон след великолепна асистенция на младока Доминик Калвърт-Люин, а самият той оформи крайния резултат малко повече от четвърт час преди края. 

Този мач мина под диктовката на мърсисайдци, но преди почивката всичките им опити да отбележат бяха блокирани от отбраната на "териерите". Най-чистата ситуация за тях беше в 26-та минута, когато удар на Куко Мартина летеше до дясната греда, но вратарят с невероятен рефлекс изби. 

В крайна сметка попадение преди почивката не падна, но малко след подновяването на играта и това се случи. В 47-та минута Доминик Калвърт-Люин с пета изведе Гилфи Сигурдсон в наказателното поле и исландецът прониза мрежата за 1:0. 

Последваха още възможности пред вратата на Хъдърсфийлд, но нов гол така и не падаше. Мейсън Холгейт и Гилфи Сигурдсон направиха поредица пропуски, а за гостите една от редките възможности пропиля Аарън Муй. 

Всичко като интрига в този мач приключи в 73-та минута. Тогава Калвърт-Люин ознаменува добрата си игра и с гол, когато с хубав прехвърлящ удар над вратаря Йонас Льосл оформи крайното 2:0. 

След тази развръзка Евертън записа втора поредна победа в навечерието на голямото мърсисайдско дерби с Ливърпул следващия уикенд. С тези три точки "карамелите" събраха вече 18 и са на десетата позиция. Хъдърсфийлд остава с 15 точки и е малко над опасната зона. 

Резултати от ранните съботни мачове в Премиършип: 

Челси - Нюкасъл 3:1

Брайтън - Ливърпул 1:5

Евертън - Хъдърсфийлд 2:0

Лестър - Бърнли 1:0

Стоук Сити - Суонси 2:1

Уотфорд - Тотнъм 1:1

Уест Бромич - Кристъл Палас 0:0