Назначението на Сами Лий за помощник-треньор на Евертън предизвика множество емоции сред феновете на "карамелите". Причината - миналото му е повече от тясно свързано с големия градски съперник Ливърпул. 

Освен, че игра 10 сезона за "червените", той изкара общо повече от декада като помощник там в края на миналия век и в началото на този. А сега идва на "Гудисън парк" като част от щаба на Сам Алърдайс. 

И за да не буни излишно духовете сред "карамелите", той отказа събитие за феновете на Ливърпул в навечерието на голямото мърсисайдско дерби на 10 декември. Вечерта преди това запалянковците на "червените" имаха възможност да пият по бира с него в местен пъб и да обсъдят предстоящата битка. 

Цената на пропуските беше по 20 паунда, а цената на пивото специално беше намалена до 3 паунда за една халба. Но Лий канселира срещата, веднага след като прие работата на "Гудисън парк" и обеща да върне парите на всички. 

Интересното е, че вторият му мач на скамейката до Алърдайс ще е срещу родния му отбор от "Анфийлд". Дебютът му ще е този уикенд с Хъдърсфийлд.