Наставникът на Арсенал Унай Емери сподели, че халфът Гранит Джака може да се завърне в игра срещу Саутхемптън идната събота и да играе за пръв път, след като му снеха капитанската лента от мача с Кристъл Палас (2:2).

В срещата с лондончани Джака се разяри на феновете, докато напускаше като смяна „Емирейтс” и започна явно да ги хули, а те му отвърнаха със злобни освирквания. Швейцарският халф бе отметнат като капитан в тима на „топчиите”, а информациите бяха, че Джака може да не играе повече за клуба от Северен Лондон.

Все пак пред местни медии Унай Емери е доверил, че има шанс швейцарецът да играе в мача срещу Саутхемптън.

„Неговото психическо състояние е по-добро и може да играе, когато се нуждаем от него. Говорих с него сутринта и проведохме добър разговор. Тренира много добре по време на паузата за национални отбори, а моята цел е хората да не се променят от това, което са били преди. Моята цел е той да се завърне и да ни помогне и да убеди всеки фен, че неговото представяне е важно за клуба и те могат да бъдат горди от него”, призна Унай Емери.

„Ще решим дали ще играе утре. Мисля, че едно завръщане ще му даде комфорт. Когато се срещне с феновете, ще е добър момент и ще стане по-силен с тях”, завърши Емери.