Мениджърът на Арсенал Унай Емери разкри, че е разговарял с капитана на отбора – Лоран Кошчелни, три пъти, за да се опита да го убеди да тренира с отбора на предсезонната подготовка.

„Артилеристите” анонсираха през миналата седмица, че бившият френски национал е отказал да лети с отбора за САЩ, след като е пожелал договорът му с клуба да бъда прекратен. Без Кошчелни, „младият” Арсенал стартира с лесна победа – 3:0, над Колорадо Рапидс в първата си предсезонна контрола. Новото попълнение Габриел Мартинели впечатли, вкарвайки третия гол, преди който Букайо Сака и Джеймс Олаинка също се разписаха.

Унай Емери

източник: Gulliver/GettyImages

„Той стартира с нас подготовката и говорих с него на три пъти за ситуацията”, коментира испанският мениджър за Кошчелни на пресконференцията. „Искахме да дойде с нас на турнето, но реши да остане в Англия. Има добър дух в съблекалната, но това е неговото решение. Сега той трябва да говори само с клуба”, продължи Емери.

Все още не е ясно какво ще бъде бъдещето на Кошчелни на „Емирейтс”, а опитният защитник е свързван със завръщане в родната Франция.

„Лоран има още една година по договор с нас. За мен той е важен футболист, но сега клубът трябва да говори с него и да вземе мерки. Не мога да говоря повече. За мен ситуацията е ясна и продължаваме напред. Тренираме с играчите, които са в САЩ, които имат духа да създадат нов път”, констатира Унай Емери.

Испанският наставник коментира и трансферните планове на лондончани, които продължават да не са направили сериозен трансфер през това лято. Неофициалната причина е, че отборът разполага с едва 40 милиона паунда за нови футболисти.

„Клубът работи и си говорим всеки ден с Еду. Работя със спокойствие, за да взимам най-добрите решения. Имаме много добри играчи, много добри млади играчи. Все пак се нуждаем от още нови футболисти”, завърши Унай Емери пред медиите.