Мениджърът на Арсенал Унай Емери потвърди, че най-новото попълнение на отбора Денис Суарес не е готов да изиграе пълни 90 минути за отбора. 25-годишният полузащитник на „топчиите” пристигна на „Емирейтс” през зимата под наем от Барселона до края на сезона. Суарес, който е играл в юношеския тим на Манчестър Сити и под ръководството на Емери в Севиля, записа 66 минути футбол в Лондон, откак е пристигнал.

Испанецът още няма започнат мач като титуляр, а Арсенал разполага с възможността да го закупи срещу 20 милиона паунда в края на сезона. Той се появи от скамейката срещу Манчестър Сити, Хъдърсфийлд, както и в двата мача от Лига Европа срещу БАТЕ Борисов. Очакванията са, че той може да направи своя пълен дебют в сряда срещу Борнемут. „Винаги стартирам с играчите, които се представят най-добре в предходните дни. Денис се подобрява след всеки един ден тук, като качествата са му неоспорими. Не смятам, че е готов да изиграе 90 минути, тъй като му трябва ритъм. Може да стартира срещу Борнемут от първата минута, но може и да влезе като резерва”, коментира Унай Емери.

Испанският наставник отказа да коментира дали Арсенал е готов да активира клаузата с Барселона за закупуването на футболиста. „За мен това решение е много далечно. Във футбола всеки мач, всяка седмица, нещо се променя. Тестваме всички футболисти. Моят тест е в сряда, както и за играчите. Трябва да работим здраво и да сме фокусирани. Нужно е да покажем на всички, че се подобряваме и можем да бъдем по-добри. За мен лично лятото е прекалено далеч”, продължи Емери.

Докато се подготвя за дуела с „черешките”, Арсенал продължава да бъде свързван със спортния директор на Рома Мончи. „Артилеристите” продължават да търсят своя нов технически директор. Емери работи с испанеца в Севиля, но въпреки това каза, че е фокусиран изцяло върху мача срещу Борнемут.

„Винаги съм работил със спортен директор през кариерата ми. Когато пристигнах тук, бях със Свен Мислинтат и считам, че се справяхме добре. Клубът работи за промени и след напускането му е логично да последва друго назначаване. Това е грижа на клуба, върху която се работи. Моята отговорност е отборът да тренира всеки ден и да подобряваме състоянието на играчите”, завърши Унай Емери.