Централният бранител на Ливърпул Жоел Матип обясни, че дълбокото позициониране и бързите контраатаки на Арсенал са направили дербито между двата тима от третия кръг на Висшата лига доста трудно. 

"Мърсисайдци спечелиха с 3:1, след като именно Матип откри резултата в края на първото полувреме. През втората част голямата звезда на домакините Мохамед Салах оконочателно уби интригата, вкарвайки два бързи гола. Въпреки това за големи периоди от първата част срещата беше равностойна, като новата звезда на Арсенал Никола Пепе пропусна няколко хубави положения, за да открие резултата. 

Матип говори за трудностите, които срещна отбора на Клоп, за да завоюва победата.

"Трябваше да бъдем много търпеливи по време на 90-те минути. Те се бяха затворили много дълбоко в своята половина и ни създадоха проблеми на контраатака. Оставяха ни много малко пространство около собствената врата и това беше трудно, но в крайна сметка свършихме нашата задача", коментира Матип. 

"Справихме се добре, но срещу толкова силен отбор винаги е сложно. Имаме необходимото самочувствие и за следващите мачове, но е твърде рано все още през сезона и трябва да сме внимателни в изказванията си", завърши бранителят.