Решението на мениджъра на Арсенал Микел Артета как да подходи към ситуацията с Пиер-Емерик Обамеянг преди време е било показателно, че в отбора няма място за егото на играчите, смята полузащитникът Мохамед Елнени.

Капитанската лента на Обамеянг бе отнета след влошаването на отношенията му с Артета поради дисциплинарни причини през миналия сезон. По-късно договорът на габонския национал бе разтрогнат и той премина в испанския Барселона.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

33-годишният нападател отбеляза 92 гола в над 150 мача с екипа на Арсенал. През септември той се завърна във Висшата лига, подписвайки с Челси. За „сините“ от Лондон Пиер-Емерик Обамеянг вече реализира 3 попадения в 11 срещи.

„В момента имаме добри отношения в съблекалнята. Всички се харесват и всеки работи за другия. Това всъщност прави отбора наистина силен, защото не се демонстрира егото на състезателите“, смята Елнени.

„Всеки гледа себе си, защото Микел реагира по този начин спрямо капитана на тима. Какво ли ще направи с друг футболист? Всеки се страхува за мястото си в състава заради случилото се с Обамеянг“, обясни още играчът на Арсенал.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

„Ако някой направи грешка, ще има същия проблем, а никой не се нуждае от това. Съгласихме се с това, което Микел Артета реши, защото той е нашият треньор и трябва да следваме неговата визия за отбора“, добави 30-годишният Мохамед Елнени.

Арсенал е лидер във временното класиране във Висшата лига с 31 точки от 12 мача, с 10 повече от Челси, който заема шестото място, а двата тима се срещат в неделя.