След решаващата победа на Манчестър Юнайтед с 1:0 срещу Уест Хям в битката им за топ 4, старши треньорът Ерик тен Хаг засипа с похвали за Еланга. Шведският национал беше една от трите промени за "червените дяволи" в неделя, тъй като нападателят иска да се завърне в първия отбор.

"Той се справя добре и е младо момче. Неговите бягания отзад бяха добри, той беше спокоен с топката, пресата му също беше ефективна. Представянето му днес беше чудесно.

Щастлив съм да работя с него. Той има голям потенциал. Мисля, че може да има наистина добра позиция в световния футбол. Винаги е позитивен и мисля, че неговата яркост, положителното му отношение и като работи упорито, той има способностите, така че сега трябва да работим върху това", каза Ten Haг пред Viaplay Sweden.

Напоследък Еланга няма много игрови минути. Неделният мач срещу Уест Хем беше първият му титуляр в лигата след победата на Юнайтед с 1:0 над Лестър през септември. Въпреки това, последните мачове срещу Тотнъм и Челси, както и най-добрата част от един час игра срещу чуковете, ще бъдат окуражаващи за шведа, тъй като Тен Хаг ще разчита на дълбочината на отбора след зимното Световно първенство.