Бившият нападател на Арсенал и настоящ анализатор в SkySports Пол Мърсън не смята как може Тотнъм да се намеси в борбата за титлата през настоящия сезон. Бившият футболист на „топчиите” не вижда нужната дълбочина в състава на „шпорите” и далеч не вижда как Тотнъм може да вдигне трофея в края на сезона във Висшата лига.

Тотнъм спечели всичките си три срещи досега, като надви и като гост Манчестър Юнайтед с 3:0.

„Това е времето, в което Тотнъм започва да усеща напрежението на плещите си. Отборът се намира в страхотен ритъм от старта на сезона и се представя добре. Ако трябва да бъдем честни, буквално унищожиха Манчестър Юнайтед”, написа Мърсън в своята колонка пред Daily Star.

„Лукас Моура изглежда като футболист от световна класа и прави разликата за Тотнъм през този сезон. Не са най-бързият отбор в света, но той им дава допълнителния интензитет, от който имат нужда, преминавайки с голяма скорост срещу бранителите на опонента”.

„Това позволява на Деле Али и Кристиан Ериксен да имат свободна роля в предни позиции, но Тотнъм изглежда повече като отбор, който може да спечели някоя купа в Англия, но не и лигата. Това ми се струва като глупост и не виждам как ще задържат това ниво до края”, продължи Мърсън.

„Съставът им не разполага с нужната дълбочина и притежават 13 квалитетни футболисти. Но след това няма алтернатива. Не реализираха входящ трансфер през лятото, макар отборната им игра да е на ниво, то няма как да не се подсилиш”, завърши Мърсън.