Уотфорд нанесе първо поражение на Тотнъм от началото на сезона. „Стършелите“ направиха обрат от 0:1 до 2:1 срещу „шпорите“ в мача от четвъртия кръг на Висшата лига, който се игра на „Викъридж Роуд“. В същото време Уотфорд постигна четвърта поредна победа и е с 12 точки. Воденият от Хави Грасия отбор е един от трите отбора без загуба в Премиършип от началото на сезона. 

Тотнъм създаде първата опасност в мача в 12-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Уотфорд, Деле Али бе изпуснат и стреля с глава, но над напречната греда.

Тотнъм пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 22-та минута. Деле Али пусна перфектен извеждащ пас към Лукас Моура, който изскочи сам срещу Бен Фостър, но бразилецът се забави със завършващия удар и това позволи на Кристиан Кабаселе да направи шпагат, а след това вратарят на Уотфорд успя да спаси.

Деле Али бе близо до реализирането на попадение в 38-та минута, но бе маркирана засада.

Кристиан Ериксен отправи далечен удар в 47-та минута, но Бен Фостър плонжира и успя да спаси. Четири минути по-късно Ериксен отправи нов далечен удар, но Фостър отново улови топката без проблеми.

Тотнъм поведе в резултата с гол в 54-та минута. Деле Али центрира в наказателното поле на Уотфорд, където Кристиан Кабаселе се опита да избие с глава топката, но я изпрати право в краката на Лукас Моура, който след това се опита да центрира, топката рикошира в гърдите на Абдулай Дукуре и влетя във вратата на Бен Фостър.

Андре Грей отправи удар от разстояние, но над напречната греда на вратата на Ворм.

Трой Дийни се пребори със Санчес в 67-та минута, след което центрира остро в наказателното поле на Тотнъм, където Тоби Алдервейрелд се опита да избие топката с глава, но вместо това я насочи опасно към вратата на Ворм и кълбото се спря в напречната греда.

Уотфорд успя да изравни резултата в 69-та минута. Хосе Холебас центрира от фаул в наказателното поле на Тотнъм, където Трой Дийни успя да засече топката и да я вкара във вратата на Мишел Ворм.

Уотфорд успя да осъществи пълен обрат в 76-та минута. Хосе Холебас центрира от корнер в наказателното поле на Тотнъм, където Каткарт с глава вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Ворм.

Фернандо Йоренте можеше да изравни резултата в 84-та минута, но не успя да засече топката, която бе уловена от Бен Фостър.

Две минути по-късно Кевин Трипиър центрира в наказателното поле на Уотфорд, където Хари Кейн стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Фостър.

Уотфорд постигна първи успех над Тотнъм от 24 години насам. Последният успех на „стършелите“ е през 1994 година.

Уотфорд е трети във временнто класиране с 12 точки, докато Тотнъм е пети с 9 точки.

Уотфорд – Тотнъм 2:1

0:1 Абдулай Дукуре 54'(авт)

1:1 Трой Дийни 69'

2:1 Крейг Каткарт 76'

Уотфорд: 26. Бен Фостър – 2. Дарил Янмаат, 15. Крейг Каткарт, 27. Кристиан Кабаселе, 25. Хосе Холебас – 19. Уил Хюз, 16. Абдулай Дукуре, 29. Етиен Капу, 37. Роберто Перейра – 18. Андре Грей, 9. Трой Дийни

Тотнъм:  13. Мишел Ворм – 4. Тоби Алдервейрелд, 6. Дейвинсон Санчес, 5. Ян Вертонген – 19. Муса Дембеле – 2. Киърън Трипиър, 23. Кристиан Ериксен, 20. Деле Али, 33. Бен Дейвис – 27. Лукас Моура, 10. Хари Кейн