И Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас разчитаха на добра игра на крайните защитници в този първи кръг, за да стигнат до победите в мачовете си.

Арсенал игра срещу Манчестър Сити, а "гражданите" разчитат много на крайните си защитници. Менди направи впечатление с отличната си игра, включваше се в атаките на тима, Кайл Уокър също се включваше в атаките на тима. Те допринасят с отличната си игра по фланговете за успеха на Сити в този първи кръг в това дерби, вижте анализ на част от ситуациите в предаването "Премиърлийг Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT 2.

Манчестър Сити печели от тези крайни защитници, играещи като централни нападатели.

Как игра Ливърпул срещу Уест Хем? В Ливърпул има много класа в крайните защитници Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън, които също допринасят за успехите на "червените" от Ливърпул. Робърстън изигра сериозна роля при две от попаденията за успеха над "чуковете".

Манчестър Юнайтед и крайните им защитници може да не са чак такава класа спрямо Ливърпул и Сити, но трябва да се отчете играта на Люк Шоу в двубоя срещу Лестър, като дори реализира и попадение. Той се справи много добре по фланга, той помогна и за спечелената дузпа от страна на Юнайтед.

Що се отнася до Кристъл Палас и двубоя им с Фулъм, то "орлите" спечелиха двубоя. Крайните защитници също имаха участие в победата на тима си.