Мениджърът Еди Хау вижда приповдигнато настроение в Нюкасъл след победата за Купата на Лигата срещу Манчестър Юнайтед и се надява отборът да го запази за домакинството в английското първенство по футбол срещу Арсенал.

Хау заяви, че е щастлив, че Нюкасъл печели дори тогава, когато ротира състава.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

"Радвам се, че мога да дам възможност за изява на всички. Видях чудесен отговор от тези, които получиха шанс. Отборът се представи великолепно (срещу Манчестър Юнайтед). Показаният дух, желанието и колективната игра бяха на много високо ниво и всички са в приповдигнато настроение", заяви Хау, цитиран от Ройтерс.

Арсенал е един от най-трудните съперници за Нюкасъл в последните години. От 2010 насам "свраките" са срещали лондонския съперник 24 пъти и са спечелили само два от тези мачове, а други 19 са в графата на загубените.

"Постигнатото от Арсенал през миналата година говори само за себе си. Те оставиха края на сезона зад гърба си и сега са дори по-силни. Арсенал все още няма загуба и ще предложи добър тест за нашите амбиции", продължи той.

"Трябва да намерим начин да ги затрудним максимално и чакаме с нетърпение този мач".

Хау добави, че Мат Таргет ще премине скенер заради контузия преди мача с Арсенал. Той каза също така, че Сандро Тонали е получил разрешение да тренира с отбора, въпреки че изтърпява наказание.

 

БТА / Автор: Ивайло Геориев