Сандро Тонали намери място в групата на Нюкасъл Юнайтед за мача от Висшата лига с Кристъл Палас, въпреки продължаващото разследване на италианския полузащитник за незаконни залагания, каза мениджърът на тима Еди Хау.

"Той тренира два пъти тази седмица с нас и е на линия за мача в събота", каза Хау пред репортери. 

"С него ще подходя така, както с всички останали - анализирам представянето им в тренировките, как изглеждат, как се чувстват. Сандро тренира добре с нас", добави треньорът.

23-годишният Тонали тренираше с отбора на Италия преди квалификациите им за Евро 2024 с Малта и Англия, но получи разрешение да напусне лагера на "адзурите", след като бе привикан за разпит по обвинения за нелегални залагания.

"Той имаше много, много трудни седмици. Успява да се справи с всичко това, владее емоциите си, но вътрешно сигурно преживява тежко цялата тази история", каза още Хау.

Въпреки създадените неприятности, Хау каза, че изпитва съчувствие към Тонали.

"За хората е много лесно да забравят колко млад е той и промените, които е имал в живота си, идвайки от Италия в Англия. Това е достатъчно трудно за справяне и сега той е в тази ситуация. Всички ние имаме слабости, неща, които се случват в живота ни и които могат да бъдат трудни, така че най-важното, да подкрепяме играча, както винаги правим, да се опитваме да му помогнем да достигне най-доброто си ниво на терена", каза Хау.

Треньорът на Нюкасъл ще може да разчита на бразилския полузащитник Жоелинтон, който пропусна последните два мача заради контузия. Под въпрос остава Александър Исак, който беше заменен принудително в последния мач на Нюкасъл и ще трябва да премине фитнес тест.

Нюкасъл е осми в таблицата, на седем точки зад лидера Тотнъм. Кристъл Палас изостава с една точка от отбора на Хау.