Джон Тери не изключва възможността да заиграе в китайската Супер Лига след края на настоящия сезон, когато договорът му с Челси изтича.

Ако Тери реши да продължи активната си състезателна кариера, той със сигурност ще напусне „Стамфорд Бридж“, тъй като от клуба вече го осведомиха, че не възнамеряват да му предложат нов договор.

В същото време пред капитана на Челси стои възможността той да започне своята треньорска кариера като асистент в екипа на мениджъра Антонио Конте или в академията на клуба.

През декември Тери бе трансферна цел на Шанхай Шенхуа и Гуанджоу Евъргранд, но тогава той прецени да остане на „Стамфорд Бридж“ и от Челси отхвърлиха офертите за него, които бяха на стойност от 16 милиона паунда.

„Моето желание е да остана в Челси. Не съм сигурен дали бих предприел крачка в посока на изток към Китай. Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи“, коментира Тери.

Той категорично отхвърли възможността да продължи кариерата си в Манчестър Сити. Преди няколко години пред него съществуваше такъв вариант.

ЛА Галакси фаворит за подписа на Джон Тери

„Тогава аз разговарях с Роман Абрамович и му казах, че искам да остана, въпреки офертата от Манчестър Сити, която бях получил. След това поднових договора си с Челси“, добави капитанът на „сините“.

Тери учи португалски, Жозе му дава треньорски съвети

Джон Тери има 10 мача за Челси през настоящия сезон.

Джон Тери няма да прекратява кариерата си