Легендата на Ливърпул и Англия Стивън Джерард разкри за неочаквана среща с треньора на мърсисайдци Юрген Клоп няколко дни преди финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. 

"Клоп разхождаше кучето си, а аз седях в улично кафене с един от моите приятели и пиех бира. Пожелах му успех на финала, който беше ден, може би два след това. Мислех, че ще е зает със своите си работи и мисли, но той ми каза: "Не, не, не. Отиди до бара и ми вземи халба." В крайна сметка той изпи две или три чаши и изпуши няколко цигари, докато кучето му чакаше търпеливо. Говорихме сигурно повече от час.

Той се оказа просто душата на компанията и изобщо не приличаше на футболен треньор, а беше "Юрген в цивилни дрехи", в дрехите си за разходка на кучета. Той беше фантастично учтив с моя приятел, карайки го да се чувства като пълноправен участник в разговора и мисля, че това идеално характеризира този човек", каза Джерард в интервю за канала на Anfield Wrap в YouTube.

Във финала на Шампионска лига на 28 май миналата година Ливърпул загуби от Реал Мадрид с 0:1 след гол на Винисиус Жуниор в 59-ата минута.

Автор: Мирослав Димитров/БТА