Легендата на Ливърпул Стивън Джерард призова феновете на тима да се молят за бразилеца Филипе Коутиньо и да се надяват той да остане на „Анфийлд“ още дълго време.

„Малкият магьосник“, както е наричан Коутиньо от привържениците на „червените“, отбеляза фамозен гол от пряк свободен удар срещу Лестър вчера и бе в основата на успеха с 3:2 на „Кинг Пауър стейдиъм“.

Ливърпул пак взе свой мач, забранен за хора със слаби сърца

„Барселона няма да дойде за теб и да плати толкова много пари, ако не си играч от световна класа. Аз съм играл с него, тренирал съм с него и го познавам много добре. Ливърпул трябва да се опита да го задържи колкото се може по- дълго, защото с него в отбора, когато се върне и Мане, Ливърпул ще бележи много и ще бъде един от най-вълнуващите тимове във Висшата лига“, коментира Джерард.

Бившият капитан на „мърсисайдци“ бе гост-коментатор в една от английските телевизии за мача, а на въпрос как Ливърпул може да задържи Коутиньо, Джерард отговори: „С молитви!“.

„Вижте, той е латиноамериканец и мечтае за Барселона. Мисля, че ключовото в тази ситуация е дали Барселона ще се завърне за него. И дали са разочаровани от факта, че не успяха да го привлекат през лятото? Ливърпул ще иска да го задържи за дълго, дълго време, няма никакво съмнение в това“, каза още той.