Легендата на Ливърпул Стивън Джерард изрази своето съжаление от факта, че не е успял да играе с настоящата звезда на отбора Роберто Фирмино. Двамата прекараха 45 минути на терена в приятелския мач срещу ФК Сидни, който се състоя в сряда.

Джерард напусна Ливърпул през лятото на 2015 година, а само 2 месеца по-късно клубът привлече Фирмино от Хофенхайм. Очевидно представянето на бразилеца при победата с 3:0 в Австралия силно е впечатлило Джерард.

Клоп: Трудно ще привлечем целите си преди началото на сезона

„Да играя особено с Фирмино беше абсолютно удоволствие”, сподели бившият футболист пред „Ливърпул Екоу”. „Ще ми се да бяхме поиграли заедно няколко години.”

„Роберто е много интелигентен футболист. Той работи на същата честота като мен – умее да вижда играта. Има играчи, има и нива, а Фирмино е топ ниво!”

Ливърпул превърна Сидни във врящ котел с шоуто си

„Беше много специално да се върна отново тук и да дам нещичко на нашите фенове. Да играя за Юрген и да бъда наоколо е просто фантастично. Няма такова нещо като приятелски мач, щом си облякъл екипа на Ливърпул. Аз си оставам един и същ независимо какъв е мачът. Просто се опитвам да дам най-доброто, да покажа това, което мога”, допълни Джерард.