Приятелският мач между Ливърпул и ФК Сидни напълно оправда очакванията за шоу в най-големия австралийски град. На ANZ Stadium мърсисайдци победиха с 3:0 в двубоя, в който взеха участие и бележити бивши играчи на „червените” като Стивън Джерард, Джейми Карагър, Стийв Макманамън и Даниел Агер.

Ливърпул приключва сезона в Сидни

Всъщност първите двама започнаха като титуляри за селекцията на Юрген Клоп, който беше взел със себе си и немалко от действащите звезди като Роберто Фирмино, Адам Лалана и Даниел Стъридж.

Трите гола за Ливърпул паднаха още преди почивката, като съвсем не бяха най-важното.  Даниел Стъридж откри още в 8-ата минута след хубав пробив в свой стил, украсен с множество  финтове.

Десет по-късно Алберто Морено и Фирмино взаимодействаха елегантно помежду си, а испанският бранител порази мрежата зад вратаря Дани Вукович – 2:0.

Последното попадение отбеляза самият Фирмино в 39-ата минута след добро центриране на Стъридж. След паузата Джерард и Карагър отстъпиха местата си съответно на Макманаман и Агер, а заедно с последните двама Клоп пусна в игра и другата част от младоците.

Двубоят предизвика страхотни емоции у хилядите фенове по трибуните, като естествено не се мина и без нахлуване на един от тях на терена. До инциденти не се стигна, защото стюардите си свършиха работата, а като цяло всичко премина в много приятелска атмосфера.