Изключително силен отзвук получи действието на треньора на Лийдс Марсело Биелса, който нареди на играчите си безпрепятствено да допуснат гол в собствената си врата. Мениджърът реши да предприеме джентълменска постъпка, въпреки че неговия тим завърши 1:1 с Астън Вила в срещата от 45-ия кръг на Чемпиъншип.

В 72-ата минута след съприкосновение играч на бирмингамци падна на терена, но в същото време Лийдс продължи головата си атака и реализира, независимо то лежащия съперник. В следствие на случилото се двата тима се сбиха на терена, а след това Марсело Биелса нареди тимът му да остане неподвижен след изпълнението на центъра, благодарение на което Астън Вила реализира и възстанови равенството.

Невиждано! Биелса инструктира играчите си да пуснат гол на Астън Вила

„Просто върнахме гола на съперника. Работата е там, че всички го видяха, а ние просто отговорихме на фактите, като направихме това, което направихме. Английският футбол е популярен със своята честност, затова не е нужно да коментирам повече”, сподели треньорът.

„Мисля, че вчерашното ни представяне срещу най-добрия отбор към момента в Чемпиъншип ни приближава до нашите възможности”, сподели Марсело Биелса.