Джеймс Милнър продължава да пише история във Висшата лига. 38-годишният полузащитник е титуляр за Брайтън срещу Евертън на старта на Висшата лига и така започна своя 23-ти сезон в английския елит, което е рекордно постижение. В класацията Милнър задмина Райън Гигс, който изигра 22 сезона в Премиършип.
 
Той има и най-много срещи във Висшата лига, след като миналия сезон изпревари Райън Гигс. 

Джеймс Милнър е английски футболист, известен със своята издръжливост, универсалност и отдаденост на терена. Роден на 4 януари 1986 г. в Лийдс, Милнър започва кариерата си в младежката академия на Лийдс Юнайтед, където прави дебюта си за първия отбор на 16-годишна възраст. Той става най-младият голмайстор в историята на Висшата лига през 2002 г., когато вкарва срещу Съндърланд.

През годините Милнър играе за редица престижни клубове, включително Нюкасъл Юнайтед, Астън Вила, Манчестър Сити и Ливърпул. В Манчестър Сити той печели две титли във Висшата лига, Купата на Англия и две Купи на лигата, играейки ключова роля в успехите на клуба.

През 2015 г. Милнър се присъединява към Ливърпул, където става капитан и печели Шампионската лига през 2019 г. и Висшата лига през 2020 г. Той е известен със своята способност да играе на различни позиции – от полузащитник до десен бек – и за изключителната си физическа форма, която му позволява да играе на високо ниво дори след преминаването на 30-те си години.

Милнър също има над 60 мача за националния отбор на Англия, с участия в световни и европейски първенства. Той е символ на професионализъм и отдаденост в съвременния футбол.