Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър коментира ситуацията в тима след успеха над Байерн Мюнхен с 3:1 в двубой от 1/8-финалите в Шампионска лига, което прати "мърсисайдци" напред в турнира.

"Гуардиола искаше да продължи Байерн, но не му се получи", каза Милнър пред Liverpool Echo. Сегашният наставник на Манчестър Сити беше наставник на Байерн и не криеше симпатиите си към тима преди мача между двата тима.

"Откакто съм в Ливърпул, изиграхме 3 финала, но загубихме и трите. Да играеш финал в Шампионска лига е гордост, но в него не участваш, за да загубиш. Остава ти в паметта, да загубиш финал в Шампионска лига е болезнен опит", добави Милнър.

"Отдавна не сме печелили шампионската титла. Дори в последните години Ливърпул не е спечелил толкова трофеи, колкото трябва да има такъв голям клуб. Ще играем мач за мач. Участието в Шампионска лига е позитивен опит. Победата в такива мачове, както с Байерн, дава необходимата увереност. Не искам да се паднем на 1/4-финалите с английски тим", си пожела Милнър, а това му желание се сбъдна, тъй като "червените" ще се изправят срещу португалския Порто.