Ливърпул победи Байерн Мюнхен с 3:1 в 1/8-финал-реванш от Шампионската лига и продължава напред с общ резултат 3:1, след като в първия мач двата тима завършиха 0:0 и се класира напред в турнира. Два гола на Мане и попадение на Ван Дайк донесоха успеха на Ливърпул, а автогол на Матип беше отчетено като попадение за "баварците".

Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач заложи на Рибери като титуляр на мястото на Коман, а на мястото на наказания Кимих стартира от първата минута Рафиня.

В началните минути и двата тима започнаха малко нервно двубоя, но постепенно Байерн взе инициативата, въпросът е, че Ливърпул се справяше доста добре в отбрана. 

В 8-ата минута Левандовски съумя да се измъкне от бранителите на Ливърпул, беше позатиснат в наказателното поле от Ван Дайк, падна на тревата, но съдията остави играта да продължи.

Хендерсън в рамките на 5 минути имаше нужда от лекарска помощ и беше заменен принудително от Фабиньо. Байерн започна да атакува през зоната на Фабиньо, който все още привикваше към мача.

Първата сериозна опасност, която беше създадена от момчетата на Клоп беше в 25-ата минута, когато Фирмино с далечен удар пробва мерника си, но не сполучи, като топката мина встрани от вратата.

В 26-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата, като Мане се възползва от грешка на Нойер, който излезе напред, а за играчът на Ливърпул не остана нищо друго освен да реализира, правейки интересен финт, за да използва излизането на вратаря на Байерн напред, който остави вратата си незащитена.

GettyImages
29 снимки

Байерн изравни резултата в 39-ата минута, след като Гнабри центрира отдясно по атаката на "баварците", а Матип в опита си да изчисти топката си я заби в мрежата. 

В 44-ата минута от пряк свободен удар Алаба пробва мерника си към вратата на Ливърпул, но Алисон улови уверено кълбото в ръцете си.

Малко след подновяването на мача за второто полувреме Ливърпул направи отлична атака. Салах пробва мерника си, Нойер изби, а продължението на атаката чрез Милнър не сполучи. В 58-ата минута Левандовски пропусна да изведе отбора си напред в резултата, като не успя да матира Алисон. Две минути по-късно Хамес не съумя да засече топката във вратата след пас от Гнабри.

В 69-ата минута след центриране от корнер на Милнър, Ван Дайк се извиси над бранителите на Байерн и прати топката в мрежата на Нойер. Шест минути по-късно Салах излезе на голова позиция, но беше изпреварен от Зюле точно преди да нанесе решителния удар към Нойер.

Фирмино с удар извън наказателното поле фронтално срещу Нойер прати топката в ръцете му в 80-ата минута на двубоя. Образцова атака на Ливърпул в 84-ата минута доведе до 3-ти гол във вратата на Нойер. Салах пусна отличен пас отдясно към наказателното поле към Мане, който надскочи Хумелс и матира Нойер, за да фиксира резултата на 3:1 за английския тим. 

В добавеното от съдията Орсато допълнително време Робертсън си изкара безмислен жълт картон и ще пропусне първата среща от 1/4-финалите на Шампионска лига. 

Байерн Мюнхен - Ливърпул 1:3

голмайстори: 0:1 Мане (26), 1:1 Матип (39-автогол), 1:2 Ван Дайк (69), 1:3 Мане (84)

Съставите на двата отбора:

Байерн: Нойер, Рафиня, Зюле, Хумелс, Алаба, Хави Мартинес (72-Горецка), Тиаго, Гнабри, Хамес (79-Ренато Санчес), Рибери (61-Коман), Левандовски

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робертсън, Милнър (87-Лалана), Вайналдум, Хендерсън (13-Фабиньо), Мане, Салах, Фирмино (83-Ориги)

съдия: Даниеле Орсато (Италия)