Футболистът на Арсенал, Гранит Джака, призна, че ще "си помисли" относно приемането на капитанската лента отново. След като премина през труден период в кариерата си, швейцарският национал бе "понижен в длъжност", като му бе отнета ролята на капитан. 

Бъдещето му в Западен Лондон изглеждаше решено, но под ръководството на Микел Артета футболистът се възроди и засега всичко изглежда нормално. 

Запитан от "Standard Sport" дали се е притеснявал, че е изиграл последния си мач за "топчиите", Джака отговори честно и призна, че е имал подобни опасения. 

"Разбира се, няма да лъжа. Имаше подобен момент и не бе лесно нито за мен, нито за семейството ми. Надявам се, че хората го осъзнават."

"Все пак смятам, че показах характер, не съм човек, който бяга от отговорностите. Винаги съм казвал на клуба, че щом съм тук, значи съм готов да дам всичко от себе си", призна Джака. 

"Винаги е било така, тренирам усилено и се раздавам, защото това ми носи удовлетворение."

Джака се завърна за кратко в ролята си на капитан по време на равенството 1:1 с Кристъл Палас, което тимът му записа. 

"Знам какво мога да дам на тима, с или без капитанската лента. Срещу Кристъл Палас не исках да я приема, но Сократис и Давид Луис ми казаха да я приема. Ако един ден от клуба ме попитат относно лентата, ще трябва да помисля", призна 27-годишният футболист.