Наближава средата на март, Манчестър Сити все още се бори на четири фронта за трофей, но изглежда не всичко е цветя и рози около състава. Мениджърът Хосеп Гуардиола не е наясно дали ще може да използва дългосрочно двете си германски звезди Илкай Гюндоган и Лерой Сане. 

Причината е, че двамата все още увъртат с отговор на дадените им предложения за нови договори. А ситуация особено с Гюндоган е притеснителна за "гражданите", защото той е обвързан с тях само до 30 юни 2020 г. С него се водят разговори от няколко месеца, но той така и не дава отговор ще преподпише ли или не. 

"Все още не съм решил нищо, иначе вече щях да съм подписал или отхвърлил предложението. Все още разговаряме, а аз не виждам причина за напрежение или нещо подобно. Винаги съм отворен за предизвикателства", заяви Гюндоган. 

При Сане нещата стоят малко по-различно, защото неговият договор е до 30 юни 2021 г. Но и той все още увърта на предложението на клуба за нов договор. А ако наистина ФИФА наложи трансферно ембарго на клуба през лятото, задържането на всички звезди от настоящия състав ще е жизненоважно за Гуардиола, така че клубът ще трябва да инвестира в германското си дуо.