Два китайски консорциума са готови да наддават за английския елитен Нюкасъл Юнайтед. Това стана ясно, след като в понеделник собственикът на клуба Майк Ашли обяви, че е готов да се раздели с акциите си. Освен от Китай, интерес има и от американски компании.

Китайските фирми, които са базирани в град Шенжен са направили запитване относно цената, на която Ашли е готов да продава.

„Откакто стана ясно, че Нюкасъл се продава, с мен се свързаха две компании от Шенжен“, призна Александър Джарвис, президент на консултантската фирма Blackbridge Cross Borders, която съдейства за осъществяването на сделки с инвеститори от Китай.

Той призна, че исканата цена от настоящия собственик Майк Ашли е доста висока, заради големия интерес към Нюкасъл в Азия, не изключва сделката да стане факт.

„Има сериозен интерес към Нюкасъл в Азия. Отборът има много фенове в Хонг Конг, Малайзия и Китай. Разбира се, те имат световноизвестен мениджър в лицето на Рафаел Бенитес и ще играят във Висшата лига. Именно това кара инвеститорите да харесват клуба“, каза още той.