Полузащитникът Джеймс Уорд-Праус и вратарят Фрейзър Форстър подновиха договорите си с елитния английски Саутхямптън.

Капитанът на младежкия национален отбор на Англия до 21 години Уорд-Праус, който е продукт на школата на клуба, подписа за следващите шест сезона, а Форстър парафира за пет години.

"Въобще не съм се колебал, когато получих предложението да продължа договора си с клуба. Радващо е, че от ръководството вярват в мен и аз ще се постарая да оправдая доверието. В Саутхямптън се изградих като футболист, надявам се да продължа да се развивам и да помогна на клуба да постигне целите си", заяви Уорд-Праус.

Южняците направиха нов силен сезон в първенството, като кръг преди края заемат седмото място в класирането и имат всички шансове да участват в турнира Лига Европа за втора поредна година. Преди домакинството на Кристъл Палас в неделя отборът вече събра 60 точки, което и изравнен клубен рекорд във Висшата лига.

"Изминава още една добра година за клуба и чувствам, че тук продължава да има голяма амбиция за още по-добри постижения. Искам да съм част от това", каза Форстър, който има пет мача за националния отбор на Англия.

Вратарят се завърна в игра през януари след дълго отсъствие заради тежка контузия на коляното. Той веднага показа класата си, като не допусна гол в шест поредни мача и общо рекордните в клубната история 708 последователни минути./БТА