Манчестър Юнайтед записа втора победа през новия сезон във Висшата лига, след като победи с 2:0 като гост Бърнли на „Търф Моор”. Срещата от четвъртия кръг в Премиършип бе изпълнена с много нерви и сблъсъци, а главният съдия Джонатан Мос имаше немалко работа. Ромелу Лукаку бе големият виновник Юнайтед да грабне успеха, след като с два гола през първата част даде комфортен аванс на гостите.Първото попадение на белгиеца дойде в 27-ата минута, а второто в 44-ата. Маркъс Рашфорд пък бе изгонен в 71-ата минута, след като се спречка с Фил Бардсли, който секунди преди това ги ритна извън игралното поле. Две по-рано пък Джо Харт спаси дузпа на Пол Погба.

Това е втора победа за тима на Жозе Моуриньо през тази кампания, като отборът му не познаваше вкуса на успеха от две срещи насам.

Мачът се разви току по вкуса на мениджъра на Юнайтед, като тимът му започна да пресира от първата минута, а „виненочервените” се прибраха дълбоко, за да пазят нулевото равенство.

Срещата можехте да наблюдавате по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

Феновете на „червените дяволи” бяха наели да прелети самолет над стадиона, за който бе закачен транспарант с послание за изпълнителния директор на тима Ед Уудуърд – „Ед Уудуърд – Специалист по провалите”.

Бърнли Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

Мениджърът на Бърнли Шон Дайш прави три промени след загубата от Фулъм през миналия уикенд. Чарли Тейлър, Дуайт МакНийл и Фил Бардсли започват от страта, а Йохан Берг Гудмундсон е с контузия.

Жозе Моуриньо пък прави също три промени на „Търф Моор, като Виктор Линдельоф замества Фил Джоунс, докато Алексис Санчес и Маруан Фелайни стартират за сметка на Андер Ерера и Фред.

Манчестър Юнайтед откри резултата в 27-ата минута, а точен бе Ромелу Лукаку. Атаката за гостите бе постепенна, докато бранителите на Бърнли оставиха много време на футболистите на Жозе Моуриньо да разиграят. Алексис Санчес центрира отляво към Ромелу Лукаку, а топката мина над Бен Мий и белгиецът с глава откри резултата – 0:1.

След като поведе в резултата, Юнайтед позволи на Бърнли да заиграе в предно поле, като по този начин Жозе Моуриньо отвори центъра на "виненочервените", които не успяха да се възползват от по-дефанзивната игра на Манчестър.

В 44-ата минута Лукаку удвои аванса на гостите. Джеси Лингард стреля от границата на наказателното поле, а топката се отби в тялото на Чарли Тейлър и продължи към Ромелу Лукаку, който от няколко метра не можеше да сбърка - 0:2. След гола на белгиеца Жозе Моуриньо изпадна в бурна радост край тъчлинията на "Търф Моор".

Манчестър Юнайтед получи право да изпълни дузпа в 68-ата минута, след като Аарън Ленън извърши нарушение срещу Маркъс Рашфорд в наказателното поле. Съдията Джон Мос бе непоколебим, а вратарят на Бърнли Джо Харт също действа непоколебимо след удара на Пол Погба, изчиствайки топката в корнер.

Бърнли тръгна да търси вратата на Юнайтед през втората част, но опитите на футболистите на Шон Дайш бяха прекалено елементарни за отбраната на Манчестър Юнайтед. 

Домакините стигнаха до първия си удар във вратата в 63-ата минута, след като Сам Воукс бе намерен добре след центриране и отправи удар с глава, но Давид Де Хеа уверено улови. Четири по-късно Крис Смолинг бе намерен на задната греда и стреля с глава, но ударът му не бе точен и не успя да направи преднината за Юнайтед класическа.

Секунди след пропуска на Смолинг Рашфорд бе спънат от Аарън Ленън и Юнайтед получи дузпа. Зад топката застана Пол Погба, който стреля добре в десния ъгъл, но Джо Харт показа добър рефлекс и парира опита на френския халф.

В 70-тата минута „червените дяволи” останаха с 10 човека на „Търф Моор”, след като Маркъс Рашфорд тръгна да търси сметка на аутлинията на Фил Бардсли, който го ритна извън терена мигове по-рано. Съдията Джонатан Мос не видя действията на бранителя на Бърнли, но изгони директно Рашфорд, който си удари главата в неговата.

В 79-ата минута Лукаку бе много близо до своя хеттрик, но вместо това бе още по-близо до кошмарния си пропуск от предходния мач срещу Тотнъм. Пол Погба видя Лукаку в предни позиции, а белгиецът напредна и финтира Джо Харт. Таранът на Юнайтед имаше цялото време на земята да довкара топката във вратата на Бърнли, но Бен Мий се хвърли на шпагат и блокира опита на Лукаку.

В добавеното време на мача Видра видя от корнер Сам Воукс, който стреля силно с глава, но Де Хеа се намеси класно, за да запази суха мрежа за Юнайтед.

По този начин Манчестър Юнайтед се изкачи до 10-ата позиция с шест точки, докато Бърнли остава в зоната на изпадащите и е 19-и с 1 точка. Хората на Шон Дайш са един от отборите, който още не познава вкуса на успеха през този сезон, а след паузата за национални отбори отборът ще гостува на Уулвърхемптън.

Воденият от Жозе Моуриньо тим пък ще гостува на „Викаридж Роуд” на Уотфорд след паузата.