Челси се наложи трудно с 2:1 при домакинството на Евертън на „Стамфорд Бридж“ от осминафиналите на Купата на Лигата. Челси поведе с гол на Антонио Рюдигер, а Уилиан удвои преднината на лондончани. Евертън стигна само до почетен гол, който бе дело на Калвърт-Люин.

Новото попълнение на Челси Дани Дринкуотър направи своя официален дебют за „сините“. Той започна като титуляр в състава на Антонио Конте.

Челси поведе в 26-та минута, когато Уилиан и Чарли Мусонда разиграха късо ъглов удар, след което белгиецът центрира в наказателното поле на Евертън, където Рюдигер засече топката с глава и с диагонален удар вкара топката във вратата на Джордан Пикфорд.

Челси можеше да удвои своята преднина в 43-та минута, когато Уилиан комбинира с Давиде Дзапакоста, който навлезе в наказателното поле на Евертън и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Евертън игра много силно през второто полувреме, а в герой за Челси се превърна Кабайеро с няколко отлични намеси.

Евертън пропусна да изравни резултата в 56-та минута, когато Кевин Миралас подаде към Уейн Рууни, който изскочи сам срещу Кабайеро и стреля, но вратарят успя да спаси с тяло.

Минута по-късно Кабайеро сбърка и подари топката на Аарън Ленън, но след това вратарят поправи грешката си и спаси удара на футболиста на Евертън.

Силните минути за Евертън продължиха. В 60-та минута Ашли Уилямс подаде към Кевин Миралас, който центрира остро в наказателното поле на Челси, където Аарън Ленън стреля, но топката рикошира в крака на играч на Челси и излезе в корнер.

Лейтън Бейнс центрира от фаул в наказателното поле на Челси в 67-та минута, след което Фил Джагиелка стреля с глава, но Уили Кабайеро спаси. Две минути по-късно Аарън Ленън и Кевин Миралас комбинираха, след което белгиецът стреля, но Кабайеро спаси.

Челси организира много добра контраатака в 69-та минута, когато Уилиан получи пространство, навлезе в наказателното поле на Евертън, но стреля много неточно.

Евертън можеше да изравни резултата в 77-та минута, когато Том Дейвис комбинира с Лукман, който финтира защитник на Челси, но стреля в аут.

Челси направи много голям пропуск в 78-та минута. Уейн Рууни върна неразчетено топката назад и до нея първи стигна Миши Батшуай, който преодоля излезлия да го пресрещне Джордан Пикфорд. След това Фил Джагиелка изпревари нападателя на Челси и успя да избие топката в корнер, докато Батшуай се заби в десния страничен стълб, но успя да продължи участието си в срещата, след като получи медицинска помощ.

Лукман финтира Кенеди, след което отправи опасен удар от разстояние в 81-та минута, но топката срещна напречната греда на вратата на Челси.

Челси можеше да вкара втори гол в 88-та минута, но ударът на Давиде Дзапакоста бе блокиран.

Челси вкара втори гол във втората минута на добавеното време на срещата. Франсеск Фабрегас и Уилиан изпълниха късо корнер, след което двамата направиха двойно подаване. Бразилецът завърши нападението с много точен удар, топката срещна левия стълб на вратата на Пикфорд и влетя в мрежата му.

Евертън успя да отбележи почетен гол в четвъртата минута на добавеното време на срещата, когато Ниас се пребори за топката и подаде към Калвърт-Люин, който успя да вкара топката във вратата на Кабайеро.

Временният мениджър на Евертън Дейвид Ънсуърт започна със загуба периода си начело на отбора.

Челси се класира за първи път от 2015 година за четвъртфиналите на Купата на Лигата.