Отборът на Тотнъм постигна изключително важна победа с минималното 1:0 в домакинството си на Бърнли в двубой от 37-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение реализира звездата на тима Хари Кейн в осмата минута от добавеното време на първата част след точно изпълнена дузпа. 

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Двубоят не стартира добре за "шпорите", които бяха прекалено статични в атака при добре затворения противник. На два пъти английският национал Кейн беше съвсем близо до откриване на резултата, но защитата на гостите и вратарят Ник Поуп се справиха с опасностите.

В четвъртата минута на добавеното време на първата част Ашли Барнс игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Кевин Френд отсъди дузпа след дълга консултация с видео асистент рефера. Хари Кейн беше точен от бялата точка и осигури ценните три точки за "шпорите".

След почивката домакините контролираха събитията на терена, а два пропуска от чисти позиции в наказателното поле направи Хюн-Мин Сон.

Гредата спаси столичани от допускане на попадение в 62-ата минута, когато Барнс шутира от дистанция.

По този начин тимът на Антонио Конте измести, поне временно Арсенал от четвъртата позиция, като вече има 68 точки. "Артилеристите", които имат две точки по-малко, играят своя мач от кръга в понеделник срещу Нюкасъл. Бърнли пък остава в опасната зона, на 18-о място, с 34 точки. В последния си мач за сезона "шпорите" гостуват на изпадналия Норич, докато Бърнли има още два двубоя - гостуване на Астън Вила и домакинство на Нюкасъл.