Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Инс изрази доста интересно мнение след поредния триумф на клуба под ръководството на временния мениджър Оле Гунар Солскяер. Според бившия английски национал норвежкият специалист не е постигнал нещо кой знае какво и няма смисъл от прекалената истерия, която се наблюдава.

45-годишният Солскяер получи поста след уволнението на Жозе Моуриньо, като договорът му е до края на сезона. Той успя да постигне безпрецедентни 6 победи в първите си 6 мача с „червените дяволи”, а това е серия, която няма аналог в клубната история. Погледнато откъм класиране във Висшата лига, реално Юнайтед все още не е мръднал от 6-ата позиция. Въпреки това напредъкът е видим, защото тимът вече има еднакъв точков актив с петия Арсенал, докато в един момент под ръководството на Моуриньо изоставаше на 10 и повече точки зад лондончани.

„Не бива да възвеличаваме прекалено много това, което Оле направи”, написа Пол Инс в своята традиционна колонка, която списва за ирландска букмейкърска къща. „Нека бъдем честни – преди раздялата с Моуриньо Юнайтед беше стигнал дотам, че не можеше да бъде по-зле. Над целия клуб беше надвиснал тъмен облак – говоря за играчи, фенове и персонал. Това оказваше влияние върху представянето на терена.”

„Оле дойде – едно приятелско лице, което има успокояващо присъствие. Изглежда това бе достатъчно за играчите да увеличат своите усилия. Оковите паднаха, но това не значи, че Оле е точният човек за тази работа. Аз бих могъл да дойда и да направя същото, както и Стив Брус.”

„Всеки би могъл да направи това, което Оле стори. Не е чак толкова трудно да предоставиш свобода на тези футболисти и да подобриш настроението”, допълни Инс.