Историческият старт на Оле Гунар Солскяер като мениджър на Манчестър Юнайтед накара родната ни футболна звезда Димитър Бербатов да се размечтае. Благоевградчанинът призна, че победната серия на норвежеца го е накарала да си представя как един ден той също става наставник на „червените дяволи”.

След 1:0 над Тотнъм в неделя някогашният нападател на Юнайтед записа безпрецедентни 6 победи в първите си 6 мача. Това, естествено, породи спекулации, че Солскяер би могъл да остане на поста и отвъд сезон 2018/2019.

„Като футболист и аз искам да стана треньор един ден”, заяви Бербатов пред Джим Уайт от talkSPORT. „Така че да видим как клуб от ранга на Манчестър Юнайтед дава шанс на свой бивш играч, е нещо хубаво, защото сега и аз започвам да си мисля, че мога да бъда мениджър на Юнайтед.”

„Всеки бивш играч си мисли, че става за треньор, но случаят не е такъв. Ако клуб като Манчестър Юнайтед дава подобни шансове, то тогава трябва да се трудя здраво, за да мога един ден да заема подобна позиция.”

Солскяер бе взет под наем до края на сезона от настоящия си клуб Молде. Съгласно сключения договор, ако Юнайтед реши да задържи специалиста за постоянно, то ще дължи компенсация в размер на 8 милиона евро.

„Нека изчакаме и видим как ще се развият нещата. Наслаждавам се на това, което видях в тези 6 мача. Определено се усеща, че нещо се е променило. Личи си от начина, по който играчите се движат на терена и си помагат един друг, от маниера, с който играят. Очевидно е, че Оле прави нещо, за да накара футболистите да играят с подобен стил. Естествено, помага му и Майк Фелан (който бе и дългогодишен асистент на легендарния сър Алекс Фъргюсън – б.р.).”

Като един от основните фаворити за мениджърското кресло в Юнайтед е сочен Маурисио Почетино – настоящия наставник на Тотнъм. Бербо има свое виждане по темата и не пропусна да го сподели. „Искам Почетино да остане в Тотнъм. Това е малко егоистично от моя страна, защото вече съм играл за „шпорите” и виждам как той си върши работата. По-добре би било да остане, за да им помогне, а те на своя страна да го тласнат напред в развитието му като треньор.”

„В света, в който живеем, всеки върви по свой собствен път, но за момента си мисля, че Тотнъм е правилното място за Почетино. Ако Солскяер продължи да се справя по същия начин, не мисля, че от Юнайтед ще предложат поста на Почетино.”

„Ситуацията е малко като тези при футболистите: когато големите клубове започнат да питат за теб, ти почваш да си мислиш по този въпрос, малко губиш фокуса си и ти става трудно да се концентрираш. Същото е и с мениджърите. Аз самият искам Почетино да остане в Тотнъм, а Солскяер да продължи в Юнайтед”, завърши Бербо.

Още по темата:

Погба: Солскяер ми даде свобода

Солскяер: Знам защо съм в Юнайтед, гоним победата във всеки мач

Изненадващ вариант за мениджър на Юнайтед