Играчът на Манчестър Сити Мануел Нолито може да е сред едни от най-скъпо платените футболисти в Европа, но се оказва, че животът му не е никак розов.

Нолито печели по 100 000 паунда на седмица, но е изоставил майка си да живее в мизерия, след като й казал да "проси", за да оцелее.

Крилото пристигна в Сити за 13,8 милиона и обърна гръб на бедната си майка - Росио Агудо Дюран, след скандал по WhatsApp.

Това твърди именно тя, след като проговори по повод неразбирателствата между тях.

Той дори й препоръчал да краде, за да може да яде, докато той прибира вкъщи по 400 000 паунда на месец.

Смутената Росио споделя, че двамата не си говорят откакто са се скарали през юли 2015 година.

В едно от съобщенията, Нолито й казва: "Майната ти!", като след това я обвинява, че го търси само когато има нужда от нещо.

И когато мизерстващата му майка го обвинява, че дава само празни обещания и не помага на семейството, той й казва, че има "черна душа".

"Ако искаш да просиш пред магазина, направи го. И ако искаш да крадеш, кради.", й казва той, след като тя го разкритикува, че е наел непознат да чисти къщата му, вместо да даде работата на нея.

"Ти не подкрепяш собствената си майка. И на всичкото отгоре лъжеш медиите, че ни помагаш", продължи спорът.

Мануел Агудо Дуран - Нолито, спря да плаща наема на нейния апартамент.

Росио твърди, че иска да оправи живота си, заедно с 6-годишните си близнаци, след като с години бе пристрастена към хероина.

Освен това тя беше в затвора и беше обвинена в проституция.

"Сигурна съм, че никоя майка на футболист, който играе във Висшата лига, не живее като мен. Живея тук откато той спря да плаща наема на стария ми апартамент. Ужасена съм от това, че може да остана на улицата, заедно с малките си деца. Това място е ужасно за отглеждането на деца. Къщата е пълна с дупки през които влизат плъхове.", оплака се Росио, държейки бебешка снимка на Нолито.

29-годишният футболист никога не е говорил пъблично за нея, но отворено заявява, че приема баба си Долорес и дядо си Мануел като истински майка и баща.

Той дори посвещава всеки гол, който вкара на Мануел, който почина преди 8 години.

"Баба ми и дядо ми ме образоваха и дадоха всичко от себе си за мен. Дядо ми беше като баща и той ми показа що е футбол.", казва Нолито.

Росио, е прекарала почти 13 години в постоянни престои в затвора, заради наркотици.

Тя обаче спира да се дрогира докато е в затвора, когато разбира че е бременна, след повече от две десетилетия на наркомания.

Близнаците дори живеели с нея зад решетките до 3-годишна възраст.

"Бях пристрастена към хероина и заради това ме изхвърлиха от вкъщи, когато бях на 17, а Нолито на почти 2 годинки. Събрах се с грешните хора. Крадях, за да имам пари за наркотици, но повечето ми пари идваха от проституиране.", признава майката на звездата.

"Брат ми, който беше инвалид, живееше в мизерия. Той не можеше да  се изкачи по стълбите, за да излезе. Помолих сина си да му намери място, където да живее нормално, но получих само празни обещания", разказва още тя.

"Другото му семейство го убеди, че аз влияя зле на имиджа му. Той ме посещаваше в затворите, в които съм била. Дори ме отведе вкъщи, когато ме освободиха. Беше платил и наема ми за година и половина назад. Парите обаче го промениха. Той не одобряваше, че само аз му казвам нещата в очите, а не го възхвалявам като останалите", продължава Росио.

След скандала между тях, майката на футболиста отиде пред луксозната му къща и вдигна плакат с думите: "Аз съм Росио Агудо Дуран, майката на Нолито. Търся си работа, а той не иска да ми помогне. Аз съм принудена да прося, за да нахраня децата си."

Бабата на Нолито (майка на Росио) заяви, че всичко, което Росио казва е клевета и не разбира как е възможно майка да говори така за детето си.

"Той е толкова всеотдаен. Винаги е помагал на нея и децата. Проблемът е, че тя искаше все повече и повече.", споделя бабата.